pondělí 3. října 2011

Hančin makovec

1 balíček prášek do pečiva
1 špetka sůl
2 šálky polohrubá mouka
1 šálek mléko
1/4 šálku olej
1 balíček vanilkový cukr
2 ks vejce
1 šálek cukr
1 šálek mletý mák

Mouku smícháme s práškem do pečiva v míse, přidáme cukr, olej, mletý mák, mléko, vejce, vanilkový cukr a sůl a ze směsi zpracujeme hustší těsto.

Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na 190 °C. Pečeme asi 20 minut.

Po upečení necháme makovec zchladnout a potřeme citronovou polevou. Hančin makovec po zatuhnutí nakrájíme na kostky


http://recepty.vareni.cz/hancin-makovec/

Žádné komentáře:

Okomentovat