sobota 8. prosince 2012

Jednoduché linecké těsto


TĚSTO
 
170 g
cukr moučka
 
300 g
máslo (tuk)
 
2 ks
žloutek

500 g
hladká mouka




Máslo necháme změknout. Do mísy prosejeme mouku a cukr.
Do mísy přidáme žloutky a máslo a rychle vše vypracujeme v hladké těsto. Těsto zabalíme do fólie a necháme v lednici aspoň půl hodiny odpočinout.
Linecké těsto rozpůlíme a vyválíme na pláty. Podle potřeby z něj vykrajujeme tvary, vkládáme na vymazané plechy nebo do forem koláčů.
Linecké pečeme při 180 °C dorůžova. Tenké vykrajované cukroví se peče jen 5 - 7 minut. Po vychladnutí slepujeme jakoukoliv marmeládou nebo plníme libovolným krémem. Linecké zdobíme podle vlastní fantazie.

Žádné komentáře:

Okomentovat