čtvrtek 28. května 2020

Levandulový sirup

Levandulový sirup

1 kg cukru
1,5 litru vroucí vody
1 bio citron na plátky
šťávu ze tří citronů
100g květů levandule

Pokud použijete třtinový cukr, nedosáhnete růžové barvy sirupu. Připravte si velkou sklenici od okurek a do ní vsypte cukr, zalijte převařenou a stále vroucí vodou. Vložte citrony i šťávu z nich a přisypte květy levandule. Vše dobře promíchejte. Zakryjte plátýnkem a nechte při pokojové teplotě dva dny stát. Každý den jednou směs zamíchejte.
Po 48 hodinách slijte sirup přes jemné sítko do lahví a uchovejte v lednici. 
Pokud chcete konzervovat, přidejte už do základu kyselinu citronovou.
Po 20 hodinách už sirup krásně růžoví.

Žádné komentáře:

Okomentovat