čtvrtek 9. září 2021

Hovezi maso po asijsku s matou a koriandrem

https://www.apetitonline.cz/recept/hovezi-maso-po-asijsku-s-matou-koriandrem

 arašídový olej 1 PL

hovězí maso mleté 500 g
lze nahradit sekaným
česnek 3 stroužky
nadrobno
koriandr 0.5 svazku
nakrájený, lístky a stonky zvlášť
rybí omáčka 60 ml
limetová šťáva 60 ml
třtinový cukr 50 g
tmavý
jarní cibulka 6 ks
nadrobno
máta 3 hrsti
nahrubo nasekané lístky
chilli paprička 1 ks
dlouhá červená, zbavená semen, na kolečka
arašídy 4 hrsti
nasekané, opražené, na posypání
rýže
vařená v páře
salát
listový
limeta
k podávání


Ve velké nepřilnavé pánvi na středním ohni rozehřejte olej a 2–3 minuty opékejte hovězí maso. Přidejte česnek, stonky koriandru a opékejte za stálého obracení další 2–3 minuty, nebo dokud nebude maso hotové.

2Pak vmíchejte rybí omáčku, limetovou šťávu a cukr. Ochutnejte, popřípadě dolaďte některou z použitých dochucovacích přísad.

3Odstavte, vmíchejte cibulky, koriandrové a mátové lístky a chilli papričku. Posypte nasekanými arašídy.
Ihned podávejte, s rozkrojenou limetou na pokapání, salátovými listy a/nebo vařenou rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat